Produkter

Här nedan finns alla våra produkter som vi säljer. Ni hittar information om varje produkt under bilderna.

Mineral Mix innehåller 

Dolomitkalk – innehåller bland annat Kalcium i korrekt relation till magnesium. Dolomitkalken ökar djurens upptag. Magnesium behövs bland annat för att enzymer i både mage och i muskler ska kunna fungera korrekt och går åt för en korrekt skelettillväxt.

Algmjöl av högsta kvalitet. Certiferat Ascophyllum nodosum, alltid med analyserat resultat. Algmjölet innehåller otroliga mängder av mineraler och spårämnen. Kanske har du sett en svart häst med rostfärgade slingor i mannen och trott att det är solblekt? Oftast är de det tydligaste tecknet på kopparbrist vilket algmjöl innehåller mycket av. Även viktigt för immunförsvaret och för att kunna stå emot invärtes parasiter bättre. Biotinet i algmjölet är mycket bra för att hålla hovarna i gott skick.

Svavel – Nödvändigt för aminosyrorna i magen. Kreatin som är en viktig del för päls och hovar finns det stora mängder av i svavel. Det är även en viktig mineral för leder och senor.

Dosering
1-2 msk per dag till stor häst

Activ Minerals Algmjöl, Ascophyllum Nodosum, är certiferat och av högsta kvalité. Nedan ser du en analys av algmjöl som visar på dess otroliga innehåll av mineraler och spårämnen. De är alla i organisk form, i balans och försäkrar att ingen förgiftning kan ske. Man kan fodra extra Algmjöl utöver Mineral Mixen för individinpassning. Mörka hästar kan till exempel behöva mer än ljusa då de har ett större behov av koppar som algerna innehåller mycket av. Man kan fodra upp till två matskedar till stor häst eller låta hästarna ha fri tillgång då de inte äter mer än de behöver och kan reglera det bra själva. Nedan ser du en analys av algmjöl som visar på dess otroliga innehåll av mineraler och spårämnen.

Dosering
1-2 msk per dag till stor häst
1 kryddmått till liten hund
1 tsk för hund över 7 kg.
Dagsdosen på förpackningen är beräknad på att du fodrar 1 msk/dag.

Vårt Magnesium innehåller 100 % rent magnesiumoxid. Magnesiumoxid är en lättupptaglig och prisvärd form av magnesium som passar mycket bra till hästar. Behövs för skelettillväxten, den neuromuskulära överföringen, friska muskler och nervsystemet. Även bra för alla enzymer i magen. Brist på magnesium kan ge stressade och lättskrämda djur, transportsjuka, kramptillstånd, fång, tuppspatt. Magnesiumoxiden kan lätt lösas upp med ljummet vatten och sprutas direkt i munnen vid transportsjuka som är en sorts kramp, skakningar i muskler. Fortsätt ge hästen magnesium tills skakningarna slutar.

Sammansättning: Magnesiumoxid

Dosering
0,5 msk per dag till stor häst och ponny
Blandas i foder.
Dagsdosen på förpackningen är beräknad på att du fodrar 0,5 msk/dag.

C-vitamin i form av Natriumaskorbat behövs för att stärka immunförsvaret vid påfrestningar. Förbättrar syresättningen och skyddar kroppens celler. C-vitamin ges bäst i fodret som pulver av natriumaskorbat, vilket är smaklöst och i saltform. Natriumaskorbat är mildare än askorbinsyra med tanke på magsäcken och syrabildningen. C- vitamin har använts med stor framgång för att öka cirkulationen. En häst producerar omkring 30 gram per dygn, men under stress i olika former så överskrider behovet det egna förrådet. Vaccinationer förbrukar C-vitamin i kroppen så hjälp gärna din häst och boosta upp när du vet att du ska vaccinera.

1 msk av vårt Natriumaskorbat väger ca 15 gram

Natriumaskorbat är 87% c-vitamin

Det innebär att 1 matsked innehåller 13 gram c-vitamin

Dosering
1 msk per dag eller vid extra ansträngning.
Dagsdosen på förpackningen är beräknad på att du fodrar 1 msk/dag.